Piškotki

Da bi vam lahko nudili popolno uporabniško izkušnjo, uporabljamo "piškotke" (cookies).
Z nadaljnjo uporabo našega portala se strinjate z uporabo piškotkov.

Renault Sport F1 ponovno slavi

Renault Sport F1 ponovno slavi

Na VN Bahrajna je Renault Sport ponovno dokazal, da so med vodilnimi, ko je govora o motorjih za Formulo 1. Prva štiri mesta so bila namreč podeljena bolidom ravno z njihovimi motorji.

23.04.2012, Božo Lalič | Foto: Renault

Sebastian Vettel, Kimi Räikkönen, Romain Grosjean in Mark Webber so zasedli prva štiri mesta na VN Bahrajn, ravno njihovi dirkalniki pa imajo vgrajene motorje Renault Sport. Vettel je prav tako dosegel nahitrejši krog dirke z 1 min in 36,379 s, povprečna hitrost pa je bila 202,151 km/h.

 

Rémi Taffin, vodja operacij Renault Sport F1 na dirkališčih:

"To je bila za Renault Sport F1 fantastična dirka, saj so prva štiri mesta osvojili dirkači z motorji Renault RS27. To je prvikrat po dirki za VN Monaka leta 2010, da smo osvojili prva tri mesta, prva štiri mesta pa smo nazadnje osvojili pred 15 leti.

Dirkališče v Bahrajnu je edinstven izziv, saj je prašno, suho, obraba pnevmatik je velika, to pa pomeni tudi, da je poraba goriva lahko nepredvidljivo velika. Na dan dirke smo imeli tudi drugačno vreme kot sicer ta konec tedna, saj je pred začetkom celo malo rosilo, kar je bila za vse še dodatna spremenljivka.

Za motorje je ta dirka ena zahtevnejših, njen izid pa jasno priča o trdem delu, ki so ga opravili vsi v Viry-Châtillonu, da bi po razmeroma težkem začetku sezone dosegli ta rezultat. Je tudi dokaz strokovnosti poklicne etike naših moštev na dirkališču, ki tako dobro obvladuje izzive tekmovanja znotraj Renaultove skupine moštev.

Caterham je ponovno pokazal solidno hitrost, saj se je Vitalij meril z obema dirkačema moštva Torro Rosso. Na žalost Heikki ni mogel izkoristiti odličnega startnega mesta, toda v primerjavi z drugimi moštvo napreduje, za naslednje dirke, ki bodo na bolj običajnih dirkališčih v Evropi, pa je pripravljenih kar nekaj izboljšav.

Škoda, da 150. dirka naveze Williams – Renault ni potekala v skladu s pričakovanji. Kljub temu sta bila dirkalnika solidno hitra in če Pastorju ne bi počila pnevmatika, bi imeli med osvajalci točk še enega dirkača z motorjem Renault. Do dirke v Španiji imamo tri tedne časa in vmes še testiranja v Mugellu, zato imamo kar nekaj možnosti, da ohranimo ta naš zalet."

Komentarji

Za komentiranje se moraš prijaviti.
AUTO BILD Slovenija - julij 2017

AUTO BILD Slovenija - julij 2017

V julijski številki preberite!RSS In Twitter Facebook

© 2011 Salomon d.o.o.

Vse pravice pridržane

¸