Piškotki

Da bi vam lahko nudili popolno uporabniško izkušnjo, uporabljamo "piškotke" (cookies).
Z nadaljnjo uporabo našega portala se strinjate z uporabo piškotkov.

Honda tudi v zraku

Honda tudi v zraku

Honda Aircraft Company je predstavila svoj napredek v letalski industriji in si prizadeva rpidobiti certifikat za lahko poslovno letalo HondaJet.

15.05.2012, Božo Lalič | Foto: Honda Aircraft

Letalska družba Honda je predstavila rezultate prvega poleta svojega četrtega letala F3, sicer namenjeno poskusnim letom in je predstavila ključne izboljšave sistemov letalske elektronike in upravljanja.

Predsednik in glavni direktor Honda Aircraft Company je povedal, da je Honda Aircraft vse bliže atestiranju HondaJet-a in izročitvi letala kupcem. K temu dodaja: "Najnaprednejše lahko reaktivno letalo na svetu želimo predati našim kupcem in ga v podrobnostih nenehno izpopolnjujemo, da bi njihova pričakovanja presegli, kar lepo ilustrirajo danes predstavljene izboljšave proizvoda. Pa tudi naši programski mejniki testiranja in proizvodnje ter naš napredek v pripravah na začetek uporabe izpričujejo Hondino odločenost, da zagotovi kupcem nepreseženo lastniško izkušnjo."

Prvi polet je letalo F3 opravilo 4. maja, le-ta pa naj bi dokazoval konstantni napredek v zmogljivostih, ekonomičnosti, udobju in kakovosti.

Honda Aircraft je pokazala nov sistem upravljanja v potniški kabini (CMS) in posodobila notranjost letala. Novi sistem CMS omogoča potnikom uporabo brezžične prenosne naprave kot npr. tabličnega računalnika ali pametnega telefona za ogled podatkov o letu v realnem času ter upravljanje osvetlitve, temperature, glasbe in okenskih senčnikov v kabini HondaJeta za večje udobje in storilnost.

V posodobljenem modelu trupa HondaJet, ki uporablja serijske dele in je ta teden razstavljen na EBACE, so na ogled novi Garminov zaslon 60/40, novi CMS in najnovejša notranja oprema HondaJeta za sedeže, pilotsko in potniško kabino.

Honda Aircraft je objavila, da se je proizvodnja na prvem simulatorju leta z vsemi funkcijami začela 7. maja v proizvodnem obratu FlightSafety® International blizu Tulse v Oklahomi. Ta prvi simulator bo v prvi polovici leta 2013 v učnem centru HondaJet na sedežu družbe v mestu Greensboro in bo imel ključno vlogo pri usposabljanju pilotov za HondaJet. FlightSafety International je uradni izvajalec usposabljanja pilotov in vzdrževalcev za HondaJet.

Honda Aircraft je tudi objavila, da je sprožila postopke za gradnjo nove, najmodernejše 20 milijonov dolarjev vredne infrastrukture MRO na svojem svetovnem sedežu v Greensboru. 

Komentarji

Za komentiranje se moraš prijaviti.
AUTO BILD Slovenija - julij 2017

AUTO BILD Slovenija - julij 2017

V julijski številki preberite!RSS In Twitter Facebook

© 2011 Salomon d.o.o.

Vse pravice pridržane

¸