Piškotki

Da bi vam lahko nudili popolno uporabniško izkušnjo, uporabljamo "piškotke" (cookies).
Z nadaljnjo uporabo našega portala se strinjate z uporabo piškotkov.

Oglasno sporočilo

Strastno drugačna mazda CX-5

Strastno drugačna mazda CX-5

Mazda je japonsko avtomobilsko podjetje, ki že od nekdaj slovi po doseganju izjemne popolnosti v vseh pogledih. Rezultat ni le nov avtomobil, temveč povsem nov koncept tehnologije, ki so ga poimenovali SKYACTIV.

25.05.2012, Božo Lalič | Foto: Mazda

Drzna oblika

Mazda CX-5 je prvi serijski model, ki temelji na hišnem oblikovalskem jeziku KODO, kar v japonščini pomeni dušo gibanja.

 

Premišljena notranjost

Japonska kultura sledi preprostemu načelu harmonije, ki narekuje uravnovešenost notranjosti z zunanjimi vplivi.

 

Varno udobje

Mazda CX-5 izstopa tudi v udobju in funkcionalnosti. Med drugim se lahko pohvali z najdaljšo medosno razdaljo v segmentu (2,70 m) ter posebnim Karakuri sistemom za  enostavno zlaganje zadnje klopi in sedežev.

 

Materiali

Mazda je v sodelovanju s podjetjem Japan Polypropylene Corporation razvila nov material na osnovi umetnih smol, kar se odraža v 20-odstotnem prihranku pri masi sestavnih delov, vendar ne na račun visoko zastavljenih varnostnih standardov.

 

SKYACTIV

Mazda se je odločila odgovoriti na najpomembnejša vprašanja v avtomobilski industriji in SKYACTIV je prepričljiv odgovor na vse zastavljene izzive. Med drugim SKYACTIV-D v primerjavi z aktualnim 2,2-litrskim dizelskim agregatom porabi kar 20 odstotkov manj goriva.

 

Varnost

Cesta je polna naključij. Varnost pri mazdi nikoli. Mazda CX-5 se je pri preizkusu Euro NCAP 2012 izkazala s petimi zvezdicami in je tako tudi uradno eden najvarnejših avtomobilov na svetu.

Komentarji

Za komentiranje se moraš prijaviti.
AUTO BILD Slovenija - julij 2017

AUTO BILD Slovenija - julij 2017

V julijski številki preberite!RSS In Twitter Facebook

© 2011 Salomon d.o.o.

Vse pravice pridržane

¸