Piškotki

Da bi vam lahko nudili popolno uporabniško izkušnjo, uporabljamo "piškotke" (cookies).
Z nadaljnjo uporabo našega portala se strinjate z uporabo piškotkov.

BMW serija 1

Trivratna serija 1 kmalu tukaj

Trivratna serija 1 kmalu tukaj

BMW je predstavil trivratna serijo 1. V osnovi ostaja enaka, le stranska linija se je nekoliko spremenila, prav tako pa bosta na voljo dva nova motorja.

14.05.2012, Božo Lalič | Foto: BMW

BMW je končno predstavil tudi drugo karoserijsko različico serije 1, ki bo imela le tri vrata. A le dvoje vrat manj ni edina sprememba. Nekoliko spremenjena bo stranska linija vozila, stekla na vratih so brez okvirjev, prav tako pa bosta praga daljša.

BMW je prav tako predstavil novo vstopno različico vozila, 114i. Motor je 1,6-litrski, dodano pa ima turbinsko puhalo. Motor tako proizvede 75 kW moči, do 100 km/h pospeši v dobrih 11 sekundah, končna hitrost pa je 195 km/h. Hkrati bo na voljo najmočnejša različica M135i s šestvaljnim motorjem in tremi litri delovne prostornine. Motor proizvede že skoraj objestnih 235 kW moči, s katerimi bo do 100 km/h pospešil v 5,1 sekundah (4,9 s z avtomatskim menjalnikom), končna hitrost pa je 250 km/h.  Poraba naj bi znašala 8 litrov super bencina.

M135i je drugačen tudi na zunaj. Ima večje vstope za zrak, posebna platišča, ki merij 18 palcev in dve izpušni cevi. Tudi v notranjosti bo vse govorilo v prid športnosti.

Spodaj si lahko ogledate galerijo trivratne serije 1 s 37 fotografijami.

Komentarji

Za komentiranje se moraš prijaviti.
AUTO BILD Slovenija - julij 2017

AUTO BILD Slovenija - julij 2017

V julijski številki preberite!RSS In Twitter Facebook

© 2011 Salomon d.o.o.

Vse pravice pridržane

¸