Piškotki

Da bi vam lahko nudili popolno uporabniško izkušnjo, uporabljamo "piškotke" (cookies).
Z nadaljnjo uporabo našega portala se strinjate z uporabo piškotkov.

BMW serija 7

Večja in izboljšana serija 7

Večja in izboljšana serija 7

BMW je osvežil zastavonošo serijo 7. Bavarec bo na trg prispel letošnje poletje, sicer pa je nekoliko spremenjena zunanjost, dobil pa je tudi novo tehniko.

25.05.2012, Božo Lalič | Foto: BMW

Na prvi pogled večjih sprememb pravzaprav ni za opaziti, razen če ste pravi poznavalec. Vsekakor je res, da so nove ledvičke, odbijači in žarometi, v notranjosti pa sedeži. A če pogledamo od blizu bomo dojeli, da je osvežitev precej globlja.

Tudi na kokpitu: preko menija lahko izberemo glede na vozni program tudi osvetlitev instrumentov. Lahko bodo žareli v rdeči, sivi ali modri barvi. 8-stopenjski ZF menjalnik je po novem serijski, podvozje pa je dobilo zračno vzmetenje. Poleg tega bodo na voljo trije novi motorji: 4,4-litrski V8 (330 kW, 750i), 3,0-litrski šestvaljni (235 kW, 740i) in 3,0-litrski dizelski šestvaljni motor s tremi turbinskimi puhali (280 kW, 750d xDrive).

BMW je močno posegel tudi v elektroniko. Sistem za prepoznavanje pešcev ponoči osvetli pešce na zaslonu, tako da jih voznik prej opazi, asistent za dolgi snop LED žarometov prepreči zaslepitev, radar za oddaljenost od vozila pred nami bo nas zaustavil, Connected Drive prepoznava glas in ga pretvori v e-poštno sporočilo, navigacijski sistem pa nam pošilja tudi podatke o zastojih na cesti. Slišati je precej inteligentno, kajne?

Cene bodo na voljo kmalu.

Komentarji

Za komentiranje se moraš prijaviti.
AUTO BILD Slovenija - julij 2017

AUTO BILD Slovenija - julij 2017

V julijski številki preberite!RSS In Twitter Facebook

© 2011 Salomon d.o.o.

Vse pravice pridržane

¸