Piškotki

Da bi vam lahko nudili popolno uporabniško izkušnjo, uporabljamo "piškotke" (cookies).
Z nadaljnjo uporabo našega portala se strinjate z uporabo piškotkov.

Ford Transit Custom

Mučenje transita

Mučenje transita

Ford je objavil rezultat testiranj modela Transit Custom, ki so ga preizkušali na posebnih testih vzdržljivosti. Vrata vozila so zaloputnili 550.000-krat in to pri temperaturah med -40 in 82 °C.

05.06.2012, Božo Lalič | Foto: Ford

Novi transit custom, ki ga bodo izdelovali v Turčiji, je moral skozi teste vzdržljivosti, med njih pa seveda spada tudi delovanje mehanizmov odpiranja in zapiranja vrat. Ford je tako z javnostjo delil rezultate testiranj s posebno avtomatizirano napravo v razvojnem censtru v Nemčiji.

Fordova ekipa je vrata dostavnika zaloputnila 550.000-krat, pri tem sprednja vrata 250.000-krat, drsna bočna 150.000-krat in zadnja vrata 150.000-krat. Temperatura v testnem prostoru je znašala od -40 do 82 °C.

Novi Transit Custom je povsem na novo zasnovano in izdelano enotonsko Fordovo gospodarsko vozilo. V Evropi in na drugih trgih bo naprodaj v drugi polovici leta, premierno pa je bil predstavljen na salonu gospodarskih vozil v Birminghamu v Angliji. Preizkus s 550.000 loputanji vrat je le eden v paleti neizprosnih testnih postopkov, s katerimi je Ford zagotovil, da bo povsem novi model ohranil sloves legendarnega Transita glede zanesljivosti.

Komentarji

Za komentiranje se moraš prijaviti.
AUTO BILD Slovenija - julij 2017

AUTO BILD Slovenija - julij 2017

V julijski številki preberite!RSS In Twitter Facebook

© 2011 Salomon d.o.o.

Vse pravice pridržane

¸