Piškotki

Da bi vam lahko nudili popolno uporabniško izkušnjo, uporabljamo "piškotke" (cookies).
Z nadaljnjo uporabo našega portala se strinjate z uporabo piškotkov.

Renault Zoe

Renault z zoe podrl svetovni rekord

Renault z zoe podrl svetovni rekord

Renault ZOE je dosegel nov svetovni rekord za serijsko električno vozilo v skupni prevoženi razdalji v 24 urah. V tem času je namreč zoe prevozil 1.618 kilometrov.

18.06.2012, Božo Lalič | Foto: Renault

Ne veselite se prehitro, saj ne gre za rekord, ki ga je vozilo prevozilo z enim polnjenjem. V tem času jih je namreč bilo 18. Ravno zaradi novega polnilnika Caméléon, ki omogoča, da je zoe združljiv z vsemi vrstami vtičnim in razpoložljivimi jakostmi toka. V 30 minutah so namreč sodelujoči vozniki (teh je bilo 15) lahko baterije napolnili na 80 %.

Sicer pa sta se vozila dva malčka, pri čemer je en podrl svetovni rekord, ki zdaj meri 1.618 kilometrov, drugi pa je prevozil 1.506 kilometrov.

“To operacijo smo pripravili v dveh mesecih. Aprila smo skupaj z direkcijo za električne pogone Skupine Renault začeli izračunavati možnosti za uspeh. V začetku maja smo začeli s preskusnimi vožnjami in pripravili strategijo. Odločili smo se, da ohranimo povsem serijsko izvedbo avtomobila brez kakršnihkoli sprememb. Verjeli smo v to in imeli smo prav,” pravi Philippe Vinot, koordinator zapreverjanje zanesljivosti in trajnosti.

Podiranje rekorda je potekalo v Tehničnem centru Aubevoye v Normandiji.

ZOE bo v prodajnih salonih proti koncu tega leta, pri nas pa naslednje leto.

Komentarji

Za komentiranje se moraš prijaviti.
AUTO BILD Slovenija - julij 2017

AUTO BILD Slovenija - julij 2017

V julijski številki preberite!RSS In Twitter Facebook

© 2011 Salomon d.o.o.

Vse pravice pridržane

¸