Piškotki

Da bi vam lahko nudili popolno uporabniško izkušnjo, uporabljamo "piškotke" (cookies).
Z nadaljnjo uporabo našega portala se strinjate z uporabo piškotkov.

Velika reorganizacija PSA Peugeot Citroën

Velika reorganizacija PSA Peugeot Citroën

PSA Peugeot Citroën je zaradi vedno nižje prodaje in povpraševanja stopiti v akcijo in opraviti nekaj ostrih rezov.

13.07.2012, Božo Lalič | Foto: Citroën

Velika francoska skupina PSA Peugeot Citroën je najavila načrt restrukturiranja, pri čemer bodo primorani zaprti eno tovarno in odsloviti 8.000 zaposlenih.

Leta 2014 bodo prenehali s produkcijo v tovarni Aulnay, pri čemer bodo odpustili 3.000 zaposlenih. Dve tovarni v ožjem okolišu delujeta s prenizko kapaciteto, tako da bodo prestavili produkcijo iz Aulnayja v drugo tovarno, t. j. Poissy.

Omenja se tudi odpuščanje v tovarni Rennes (peugeot 508 in citroën C5, C6), pri čemer bi službo lahko izgubilo 1.400 od 5.600 zaposlenih.

Tekom reorganizacije pa bo Skupina zaradi zmanjševanja stroškov, ki se jim nikakor ne morejo ogniti, odpustili tudi dodatnih 3.600 zaposlenih po celi Franciji.

PSA Peugeot Citroën se je zavezal, da bo vsakemu odpuščenemu pomagal najti službo, pri čemer bodo veliko odpuščenih premestili, drugim pa pomagali na drugačne načine.

Na tak način bo Skupina prihranila milijardo evrov, ki jim bo seveda prišla še kako prav. Vsekakor ne smemo pozabiti, da PSA Peugeot Citroën zaposluje 100.000 ljudi v Franciji oz. dobrih 209.000 po vsem svetu.

V prvem polletju je Skupina prikazala 700 milijonov izgube.

Komentarji

Za komentiranje se moraš prijaviti.
AUTO BILD Slovenija - julij 2017

AUTO BILD Slovenija - julij 2017

V julijski številki preberite!RSS In Twitter Facebook

© 2011 Salomon d.o.o.

Vse pravice pridržane

¸