Piškotki

Da bi vam lahko nudili popolno uporabniško izkušnjo, uporabljamo "piškotke" (cookies).
Z nadaljnjo uporabo našega portala se strinjate z uporabo piškotkov.

Opel na avtosalonu v Moskvi

Opel na avtosalonu v Moskvi

Opel bo na avtosalonu v Moskvi (29.8.-9.9.) premierno predstavil štirivratno limuzino Astra.

17.08.2012, Božo Lalič | Foto: Opel

Opel bo na 1.750 kvadratnih metrih predstavil tako novo limuzinsko različico astre, kot osvežene različice petvratne kombilimuzine in sports tourer za ruski trg. Kot četrta predstavljena novost bo govora o novi generaciji bencinskega motorja srednje velikosti.

Sicer pa Opel obljublja, da bodo predstavili tudi astra OPC in mokka, oba prvič predstavljena v Rusiji.

Limuzinska različica astre meri v dolžino 4.658 milimetrov, širino 1.814 in višino 1.476, medosna razdalja pa meri 2.685 milimetrov. Prtljažnik meri 460 litrov, kar je 90 litrov več kot v kombilimuzini. Sicer pa je prtljažnik možno povečati na 1.010 litrov.

 

Opel pripravlja temeljito prenovo motorne palete, začeli pa bodo s predstavitvijo 1,6-litrskega turbo bencinskega motorja. Štirivaljnik z direktnim vbrizgom in start-stop tehnologijo razvije kar 300 Nm navora, serijska izdelava pa bo stekla konec leta.  

Rusija je vedno pomembnejši trg za evropske proizvajalce vozil, saj je tam več kot polovica vozil starejših od deset let, hkrati pa povpraševanje po novih avtomobilih narašča. Opel je lansko leto v Rusiji prodal 70.000 avtomobilov, prodaja v obdobju januar-junij pa je zrasla za celih 29 %. Ravno Astra pa je najuspešnejši Oplov model v Rusiji. Njen tržni delev je v prvi polovici 2012 zrasel iz 4,4 na 6,0 %.

Komentarji

Za komentiranje se moraš prijaviti.
AUTO BILD Slovenija - julij 2017

AUTO BILD Slovenija - julij 2017

V julijski številki preberite!RSS In Twitter Facebook

© 2011 Salomon d.o.o.

Vse pravice pridržane

¸