Piškotki

Da bi vam lahko nudili popolno uporabniško izkušnjo, uporabljamo "piškotke" (cookies).
Z nadaljnjo uporabo našega portala se strinjate z uporabo piškotkov.

Citroën C-Élysée

Citroën bo predstavil novo dostopno limuzino

Citroën bo predstavil novo dostopno limuzino

Na pariškem avtosalonu, ki bo potekal od 29. septembra do 14. oktobra, bo Citroën med drugim predstavil novo limuzino z imenom C-Élysée.

14.09.2012, Božo Lalič | Foto: Citroën

Citroën pravi, da so za oblikovanje pričeli s praznim listom papirja in obljubljajo tako čudovit videz vozila, tipično limuzinsko silhueto z markantnimi kromiranimi dodatki, elegantno linijo in dobro počutje potnikov. Citroën vsekakor zna izdelati kakovostno vozilo, tako da vsekakor verjamemo novinarskemu sporočilu, ki govori o elegantnemu značaju vozila, trdnosti, trpežnosti in seveda nekaj razkošnosti.

Citroën podarja, da so se pri konstrukciji vozila osredotočili na trajnost vozila in dodatno ojačali konstrukcijo karoserijskih delov in pritrditev z vijaki, dodatno zaščitili karoserijo, prav tako da so ga primerno odmaknili od tal in nadeli ustrezne pnevmatike.

Sicer pa novinec ne bo med največjimi. V dolžino meri 4,43 metra, širino 1,71 in višino 1,47 metra, medosna razdalja pa meri 2,65 metra, kar je največ v tej kategoriji. V prtljažnik bomo lahko pospravili 506 litrov prtljage.

C-Elysée bo dobila nov bencinski VTi 72 motor (53 kW, 110 Nm), ta naj bi porabil 5 litrov goriva na 100 prevoženih kilometrov. Sicer bo na voljo tudi VTi 115 in HDi 92 (4,1 l/100 km).

In cene? Citroën pravi zaenkrat le, da bo s s svojo ceno nova limuzina pozicionirana privlačno in prilagojeno vsakemu tržišču.

Komentarji

Za komentiranje se moraš prijaviti.
AUTO BILD Slovenija - julij 2017

AUTO BILD Slovenija - julij 2017

V julijski številki preberite!RSS In Twitter Facebook

© 2011 Salomon d.o.o.

Vse pravice pridržane

¸