Piškotki

Da bi vam lahko nudili popolno uporabniško izkušnjo, uporabljamo "piškotke" (cookies).
Z nadaljnjo uporabo našega portala se strinjate z uporabo piškotkov.

Kiine premiere na pariškem avtosalonu

Kiine premiere na pariškem avtosalonu

Kia na avtosalonu v Parizu predstavila novi enoprostornik Carens, trivratno različico pro_ceed, hibridno različico optima hybrid in osveženega sorenta.

27.09.2012, Božo Lalič | Foto: Kia

Kia je na otvoritvi pariškega avtosalona predstavila novo generacijo enoprostornika Carens, ki je postavljen na novo platformo. V njem se bo lahko prevažalo sedem potnikov, na voljo pa bodo štirje motorji z razponom moči od 85 do 130 kW. Kia obljublja, da je praktičen in da bo zadovoljiv potrebe družin.

Novi pro_cee'd, kupejevska različica cee'da, je sestavljena v Evropi in bo na voljo že spomladi. Zanj bo na voljo enaka paleta motorjev in menjalnikov. V dolžino meri 4.310 milimetrov, širino 1.780 milimetrov, medosna razdalja pa meri 2.650 milimetrov, torej enako kot pri petvratni različici, sicer pa je 40 milimetrov nižji, B-stebriček pa je postavljen nazaj za 220 milimetrov. Novi sta zadnji stranski stekli in plošči, C-stebriček, zadek, zadnji žarometi in seveda odbijač.

Tretja novost, ki jo je predstavila Kia, je hibridna različica limuzine Optima. To je prvi bencinski hibrid v razredu D v Evropi, ponaša pa se z vzporednim hibridnim sistemom z dvolitrskim bencinskim motorjem in 30-kilovatnik elektromotorjem. Največja moč sistema je tako 140 kW, do 100 km/h pospeši v 9,4 sekundah, najnižja povprečna poraba pa naj bi znašala 5,4 l/100 km.

Kot zadnje je Kia predstavila tudi prenovljenega športnega terenca Sorento. Ta ima prenovljeno karoserijo, novi 2,4-litrski GDI bencinski motor s 141 kW moči, prav tako pa optimirana dizelska motorja. Sorento bo imel po obljubah Kie tudi več visokotehnoloških in varnostnih pripomočkov.

Komentarji

Za komentiranje se moraš prijaviti.
AUTO BILD Slovenija - julij 2017

AUTO BILD Slovenija - julij 2017

V julijski številki preberite!RSS In Twitter Facebook

© 2011 Salomon d.o.o.

Vse pravice pridržane

¸