Piškotki

Da bi vam lahko nudili popolno uporabniško izkušnjo, uporabljamo "piškotke" (cookies).
Z nadaljnjo uporabo našega portala se strinjate z uporabo piškotkov.

Audi A3 sportback e-tron

Audijeva plug-in hibridna tehnologija

Audijeva plug-in hibridna tehnologija

Audi se je pričel intenzivno ukvarjati z razvojem hibridnega pogona, ki bi bil primeren tudi za manjše predstavnike znamke.

07.03.2013, Božo Lalič | Foto: Audi

Tudi Audi je prisiljen slediti trendom trga in se zaradi tega intenzivno ukvarja z razvojem učinkovite plug-in hibridne tehnologije. Na ženevskem avtosalonu so tako predstavili model A3 Sportback e-tron.

Novi A3 sportback e-tron bo vozniku nudil 150 kW moči (204 KM) in skupni navor v višini 350 Nm, kar bo omogočilo pospešek do 100 km/h v 7,6 sekunde, končna hitrost pa je 222 km/h. Kombinirano bo vozilo porabilo 1,5 l goriva po ECE standardu, v zrak pa bo izpustil 35 g ogljikovega dioksida na kilometer. E-tron različica sportbacka omogoča tudi vožnjo na električni pogon, doseg pa je 50 kilometrov, pri tem pa je razveseljivo, da je končna hitrost v električnem modusu vožnje 130 km/h.

 Bencinski motor je 1,4-litrski TFSI (110 kW, 250 Nm), paralelno pa je spet z elektromotorjem, ki proizvede 75 kW moči in razvije 330 Nm navora. Za pretikanje skrbi novi šeststopenjski S-tronic avtomatski menjalnik, pogon pa je speljan na prednji kolesi.

Litij-ionske baterije so postavljene pod zadnjo sedežno klopjo, tako da je prtljažnik enak kot pri običajnem modelu, sicer pa ima paket baterij kapaciteto 8,8 kWh (96 celic).

Komentarji

Za komentiranje se moraš prijaviti.
AUTO BILD Slovenija - julij 2017

AUTO BILD Slovenija - julij 2017

V julijski številki preberite!RSS In Twitter Facebook

© 2011 Salomon d.o.o.

Vse pravice pridržane

¸