Piškotki

Da bi vam lahko nudili popolno uporabniško izkušnjo, uporabljamo "piškotke" (cookies).
Z nadaljnjo uporabo našega portala se strinjate z uporabo piškotkov.

Opel insignia OPC

Nova insignia OPC

Nova insignia OPC

Opel predstavlja osveženo insignio OPC, ki zdaj izpod pokrova iztisne 239 kW moči.

29.08.2013, Božo Lalič | Foto: Opel

Opel bo na IAA v Frankfurtu (10.-22. september) predstavil posodobljeno insignio OPC. Ta proizvede največ 239 kW moči in tako velja za najbolj zmogljiv opel. Štirikolesno gnana insignia ima posodobljen OPC videz in temu primerne detajle, kot so integrirani izpušni cevi zadaj in ostre dizajnerske elemente. 

Opel je posodobil tudi podvozje insignie, kjer so veliko energije vložili v vpetje zadnjih koles, pri katerem so spremenili 60 % komponent. Opel obljublja, da so znižali hrup v vozilu in tresljaje, prav tako pa posodobili elektroniko vozila, ki bo omogočala še bolj odzivno in dinamično vožnjo. 

OPC bo do 100 km/h pospešila v 6,0 sekundah (ST v 6,3 s), največja hitrost pa je omejena na 250 km/h (brez omejitve 270 km/h oz. 265 km/h za ST). 

Seveda je bilo poskrbljeno tudi za notranjost, kjer bomo našli usnjene Recaro športne sedeže s spominom nastavitve, novo centralno ploščo z merilniki in osrednjo konzolo. Voznik bo lahko spremljal tudi tlak in temperaturo olja, napetost akumulatorja, položaj dušilne lopute, moč zaviranja in celo G-pospeškov, a bo moral to funkcijo doplačati. Nov je tudi volan, za katerim so lahko postavljeni tudi prestavni pedali avtomatskega menjalnika. 

Komentarji

Za komentiranje se moraš prijaviti.
AUTO BILD Slovenija - julij 2017

AUTO BILD Slovenija - julij 2017

V julijski številki preberite!RSS In Twitter Facebook

© 2011 Salomon d.o.o.

Vse pravice pridržane

¸