Piškotki

Da bi vam lahko nudili popolno uporabniško izkušnjo, uporabljamo "piškotke" (cookies).
Z nadaljnjo uporabo našega portala se strinjate z uporabo piškotkov.

Volvo napoveduje novo motorno generacijo

Volvo napoveduje novo motorno generacijo

Volvo je napovedal nove pogonske sklope Drive-E z močjo od 88 do več kot 220 kW.

20.08.2013, Božo Lalič | Foto: Volvo

Švedski Volvo je napovedal prihod nove motorne generacije Drive-E. Prve tri dvolitrske štirivaljnike bodo predstavili jeseni letos, sledila pa bosta še dizelski motor s tehnologijo i-Art in najmočnejši bencinski motor s kompresorjem in turbo polnilnikom.

Dizelski Drive-E motorji bodo proizvedli od 88 do 169 kW moči, bencinski pa od 103 do 225 kW. Na začetku bodo novi S60, V60 in XC60 na voljo s tremi motorji iz nove družine motorjev: bencinski turbo T6 s 225 kW, T5 z 180 kW in turbo dizelski D4 s 133 kW. Novi 8-stopenjski samodejni menjalnik naj bi še dodatno prispeval k izboljšani vožnji in ekonomičnosti. T5 in D4 bosta na boljo tudi v novih V70, XC70 in S80.

Kaj pa je i-Art? i-Art je tehnologa s povratno informacijo tlaka vsake šobe za vbrizg goriva, namesto uporabe tradicionalnega enojnega senzorja tlaka. Tako bo omogočen nenehen nadzor in prilagajanje vbrizga goriva. Zvišan je bil tudi tlak skupnega voda, ta zdaj znaša 2.500 barov. Posledica je večja ekonomičnost, nižje emisije in visoke zmogljivosti. 

Dizelski motorji imajo sicer še dodatne izboljšave, kot je sodobna tehnika twin-turbo, Volvo pa je tudi optimiziral trenje v motorju samem.

Komentarji

Za komentiranje se moraš prijaviti.
AUTO BILD Slovenija - julij 2017

AUTO BILD Slovenija - julij 2017

V julijski številki preberite!RSS In Twitter Facebook

© 2011 Salomon d.o.o.

Vse pravice pridržane

¸