Piškotki

Da bi vam lahko nudili popolno uporabniško izkušnjo, uporabljamo "piškotke" (cookies).
Z nadaljnjo uporabo našega portala se strinjate z uporabo piškotkov.

Seat leon ST

Tako petvratna kot karavanska različica sta prejeli pet zvezdic od petih.
Tako petvratna kot karavanska različica sta prejeli pet zvezdic od petih.

Leon ST je prejel pet zvezdic

Seat leon ST je prejel pet zvezdic na Euro NCAP testih, hkrati pa še priznanji za funkcijo večnaletnega zaviranja in asistenco za ohranjanje smeri na voznem pasu.

19.09.2013, Božo Lalič | Foto: YouTube

Španski ponos, seat leon v karavanski različici, je na nedavnih testih trkov Euro NCAP prejel odlično oceno za varnost v prometu. Tudi petvratna različica je prejela vse možne točke. Matthias Rabe je ob tem poudaril, da se Seat zavezuje k največji možni aktivni in pasivni varnosti v vseh modelih, kar dokazujeta tudi dve priznanji, ki ju je podelil Euro NCAP leonu ST, ti se imenujeta Euro NCAP Advanced. Prvo priznanje so podelili za funkcijo večnaletnega zaviranja, drugo pa za asistenco za ohranjanje smeri na voznem pasu.

Asistenca za ohranjanje smeri na voznem pasu s pomočjo kamere na vetrobranskem steklu zaznava omejevalne črte na cestišču in s posegi v krmiljenje preprečuje, da bi vozilo zapustilo vozni pas. Sistem je zasnovan za vožnjo po avtocestah in magistralnih cestah pri hitrosti nad 65 km/h. Funkcija večnaletnega zaviranja avtomatsko zavira vozilo po hudem trčenju in prerazporedi preostalo kinetično energijo. Če se varnostna blazina pri prvem trčenju aktivira, elektronski nadzor stabilnosti zavira vozilo in vključijo se opozorilne utripalke.

Sicer pa je ST za varnost odraslih potnikov prejel 94 %, varnost otrok pa 92 %.   

Komentarji

Za komentiranje se moraš prijaviti.
AUTO BILD Slovenija - julij 2017

AUTO BILD Slovenija - julij 2017

V julijski številki preberite!RSS In Twitter Facebook

© 2011 Salomon d.o.o.

Vse pravice pridržane

¸