Piškotki

Da bi vam lahko nudili popolno uporabniško izkušnjo, uporabljamo "piškotke" (cookies).
Z nadaljnjo uporabo našega portala se strinjate z uporabo piškotkov.

Astra z novim 1.6 CDTI

Astra z novim 1.6 CDTI

Opel je predstavil astro z novim 1.6 CDTI in informacijsko-zabavnim sistemom IntelliLink.

14.11.2013, Božo Lalič | Foto: Opel

Opel je pred dobrim letom dni predstavil prenovljeno astro, katera bo zdaj nastopila z novim varčnim 1.6 CDTI dizelskim motorjem. Ta predstavlja novi korak prenove pogonskih agregatov.

Novi motor dosega normo Euro 6, po tovarniških meritvah pa naj bi porabil 3,9 l/100 prevoženih kilometrov. To je 7 % boljši rezultat od tistega, ki ga je dosegal 1.7 CDTI s 96 kW moči in start-stop tehniko. Novinec nadomešča ravno ta motor, je pa Opel poskrbel, da ob nižji porabi nudi tudi več moči, tako da je v njem na voljo 100 kW oz. 136 KM, razvije pa 320 Nm navora. Astra bo z novim motorjem z mesta do 100 km/h pospešila v 10,3 sekundah, dosegla pa bo najvišjo hitrost 200 km/h. Šepetajoči dizel, kot ga imenuje Opel, ima večtočkovni vbrizg goriva, kar pripomore k omejitvi hrupa in tresljajev. Poleg tega je dodatno akustično obdelan motorni prostor, tako da Opel obljublja še posebej nizko raven hrupa.

Nemci so predstavili tudi tehniko IntelliLink, ki bo po novem na voljo tudi v astri. V kombilimuzino bo tako vgrajen 7-palčni osrednji zaslon tega sistema, ki sicer omogoča tudi bluetooth telefonijo in pretok avdio vsebin. Seveda ne manjka niti navigacijski sistem in glasovno upravljanje le-tega. Omogoča tudi branje prejetih tekstovnih sporočil in povezavo preko USB in AUX vtiča.  

Komentarji

Za komentiranje se moraš prijaviti.
AUTO BILD Slovenija - julij 2017

AUTO BILD Slovenija - julij 2017

V julijski številki preberite!RSS In Twitter Facebook

© 2011 Salomon d.o.o.

Vse pravice pridržane

¸