Piškotki

Da bi vam lahko nudili popolno uporabniško izkušnjo, uporabljamo "piškotke" (cookies).
Z nadaljnjo uporabo našega portala se strinjate z uporabo piškotkov.

0,0 šofer - trezna odločitev

0,0 šofer - trezna odločitev

Danes se začenja zadnji letošnji del preventivne akcije 0,0 šofer - trezna odločitev.

09.12.2013, Radio Aktual | Foto: Dolenjski List

Danes se začenja zadnji letošnji del preventivne akcije 0,0 šofer - trezna odločitev. Cilj medresorske akcije je zmanjšanje prometnih nezgod, ki se zgodijo pod vplivom alkohola in drog.

Udeležence v prometu želijo z akcijo spodbuditi k odgovornemu ravnanju v prometu tudi v času veselega decembra. Akcija bo na terenu trajala do 15. decembra, kot so v sporočilu za javnost zapisali na ministrstvu za zdravje, pa želijo z akcijo zmanjšati tvegano in škodljivo rabo alkohola, prepovedanih drog in drugih psihoaktivnih snovi v cestnem prometu ter število s tem povezanih prometnih nezgod. Poudarili so, da bodo policisti opravljali poostrene nadzore v zvezi z vožnjo pod vplivom alkohola, skupaj s pristojnimi inšpektorati pa se bodo izvajali tudi intenzivni nadzori nad nedovoljeno prodajo in ponudbo alkohola.

Inšpektorat za delo bo opravljal intenzivnejši nadzor nad prepovedjo dela pod vplivom alkohola in drog. Strokovne institucije in nevladne organizacije bodo izvajale tudi preventivne aktivnosti v osnovnih in srednjih šolah, avtošolah, prireditvenih prostorih in gostinskih lokalih po državi.

Preventivno akcijo sicer organizirajo Ministrstvo za zdravje, Javna agencija RS za varnost prometa, policija, inšpekcijske službe, strokovne institucije in nevladne organizacije. 

Komentarji

Za komentiranje se moraš prijaviti.
AUTO BILD Slovenija - julij 2017

AUTO BILD Slovenija - julij 2017

V julijski številki preberite!RSS In Twitter Facebook

© 2011 Salomon d.o.o.

Vse pravice pridržane

¸