Piškotki

Da bi vam lahko nudili popolno uporabniško izkušnjo, uporabljamo "piškotke" (cookies).
Z nadaljnjo uporabo našega portala se strinjate z uporabo piškotkov.

BMW M3 in M4 coupé

BMW predstavlja športna M3 in M4 coupé

BMW predstavlja športna M3 in M4 coupé

BMW je končno predstavil še M-različici modela Serija 3 in Serija 4 Coupé. Da sta prava športnika dokazujejo že same številke.

12.12.2013, Božo Lalič | Foto: BMW

“Štiri generacije BMW M3 so združile gene iz sveta motošporta in brezkompromisno uporabnost za vsakdan znotraj celotnega koncepta, nabitega z emocijami,” pojasnjuje dr. Friedrich Nitschke od predstavitvi novih dveh M-modelov. 

Da je o videzu brezpredmetno izgubljati besede, je jasno, ko človek pogleda fotografije lepotcev. Veliko bolj nas zanimajo predvsem številke, ki se skrivajo pod pločevino. 

M-agregat je novi vrstni šestvaljnik z visoko vrtilno frekvenco s tehnologijo M TwinPower Turbo in razvije največ 317 kW moči (431 KM) in kar 550 Nm navora. Novi motor naj bi po obljubah BMW-ja porabil do 25 % manj goriva, pa čeprav bosta z mesta do 100 km/h pospešila v 4,1 sekunde (z M DTC menjalnikom). 

BMW-jevim inženirjem je uspelo znižati maso M3 za 80 kg v primerjavi s predhodnikom. M4 kupe tehta 1.497 kilogramov, nizko težo pa so dosegli z uporabo večjega deleža lahkih materialov, kot sta aluminij in s karbonskimi vlakni ojačana umetna masa. Streha je pri obeh modelih karbonska. 

BMW še poudarja, da so pri razvoju modelov sodelovali s profesionalnimi dirkači BMW Motorsport, ki so testirali komponentne na Nürburgringu. 

Komentarji

Za komentiranje se moraš prijaviti.
AUTO BILD Slovenija - julij 2017

AUTO BILD Slovenija - julij 2017

V julijski številki preberite!RSS In Twitter Facebook

© 2011 Salomon d.o.o.

Vse pravice pridržane

¸