Piškotki

Da bi vam lahko nudili popolno uporabniško izkušnjo, uporabljamo "piškotke" (cookies).
Z nadaljnjo uporabo našega portala se strinjate z uporabo piškotkov.

GM prodal delnice PSA

GM prodal delnice PSA

GM je prodal svoj delež v PSA za katerega je prejel četrt milijarde.

16.12.2013, Božo Lalič | Foto: Peugeot

Čeprav je GM konec prejšnjega tedna še potrdil, da se bo sodelovanje s PSA (Peugeot Citroën) nadaljevalo, pa so dan zatem prodali celoten delež v PSA, torej 7 %, intitucionalnim investitorjem. GM je prejel 250 milijonov evrov za 24.839.429 delnic PSA. Te delnice so kupili marca 2012 za 320 milijonov evrov, kot del alianse s francoskim podjetjem. 

GM navaja, da je največji razlog za to odločitev prodaja 20 % deleža kitajskemu Dongfeng Motors ter se bodo tako ognili konflitku s kitajskim partnerjem SAIC Motor, rivalom Dongfenga. 

Po prodaji je vrednost delnice padla za 12 %. V prejšnjem tednu je vrednost skupno upadla za 22 %, tako da je zdaj podjetje ocenjeno na 3,31 milijarde evrov. 

Reuters ob tem poroča, da je PSA potrdil načrt za sodelovanje z Dongfengom in francosko državo, vsaka stran bo zapravila 1,5 milijarde evrov za 20 % delež v podjetju. Peugeot Citroën bo tako dobil potrebno finančno injekcijo v višini 3 milijarde, a bo posel verjetno stekel šele v prvem četrtletju naslednjega leta. 

Komentarji

Za komentiranje se moraš prijaviti.
AUTO BILD Slovenija - julij 2017

AUTO BILD Slovenija - julij 2017

V julijski številki preberite!RSS In Twitter Facebook

© 2011 Salomon d.o.o.

Vse pravice pridržane

¸