Piškotki

Da bi vam lahko nudili popolno uporabniško izkušnjo, uporabljamo "piškotke" (cookies).
Z nadaljnjo uporabo našega portala se strinjate z uporabo piškotkov.

Proizvajalci želijo enake teste trkov

Proizvajalci želijo enake teste trkov

Proizvajalci vozil vedno glasneje zahtevajo enake standarde pri testih trkov v ZDA in EU.

19.12.2013, Božo Lalič | Foto: YouTube

Avtomobilski proizvajalci morajo izdelovati varne avtomobile. V mnogih primerih strukturo vozila priredijo tako, dana testih trkov Euro NCAP prejme vozilo odlično oceno. Euro NCAP testi so v primerjavi z IIHS testi (ameriškim inštitutom za varnost vozil) drugačni, tako da so tudi rezultati drugačni. Še pred kratkim smo poročali o izjemno slabih rezultatih na testih trkov IIHS evropskih proizvajalcev vozil. 

Povedano poenostavljeno - proizvajalci v mnogih primerih vozila prirejajo za doseganje optimalnih rezultatov glede na predvidene teste - podobno kot testi porabe. Stroški za dejansko povečanje varnosti vozil ne glede na teste, so seveda neprimerno višji, tega pa se proizvajalci ogibajo kot hudič križa. 

Nič čudnega ni torej, da so zahteve proizvajalcev po enotnih testih trkov za evropski in ameriški trg vedno večje. Po poročanjih tujih medijev so združbe proizvajalcev že pričele iskati možnosti za združitev IIHS in Euro NCAP testov oz. najti enotne teste. Strokovnjaki, ki jih AAM (Alliance of Automobile Manufacturers, združenje avtomobilskih proizvajalcev) plačuje, bodo opravili analizo za najboljšo možno rešitev in le-to do konca leta 2014 predali višjim inštancam. 

Komentarji

Za komentiranje se moraš prijaviti.
AUTO BILD Slovenija - julij 2017

AUTO BILD Slovenija - julij 2017

V julijski številki preberite!RSS In Twitter Facebook

© 2011 Salomon d.o.o.

Vse pravice pridržane

¸