Piškotki

Da bi vam lahko nudili popolno uporabniško izkušnjo, uporabljamo "piškotke" (cookies).
Z nadaljnjo uporabo našega portala se strinjate z uporabo piškotkov.

BMW X3

X3 osvežen

X3 osvežen

Facelift za BMW X3, predstavljen bo na avtosalonu v Ženevi.

10.02.2014, Božo Lalič | Foto: BMW

BMW je osvežil kompaktnega SUV-ja X3. Premierno ga bodo predstavili na avtosalonu v Ženevi, ki bo potekal med 6. in 16. marcem 2014. X3 je zdaj olepšan, na voljo z dvema novima motorjema in z nekaj dodatne opreme. 

BMW je želel ohraniti mladostnost vozila, saj bo nova generacija vozila na trg prispela šele čez dobri dve leti, torej leta 2016. Novinec je tako dobil novi prednji del, z žarometi, ki se stikajo ledvičk. Žarometi so zdaj tudi z LED tehnologijo. Tako spredaj kot zadaj opazimo novi odbijač, LED stranske utripalke so prestavljene na stranska ogledala.

Novi X3 je pospravljen tudi v kabini. Izbrani so materiali višje kakovosti, osrednja konzola v črnem laku, usnjen volan je postal serijski, prav tako serijski pa bo nosilec za pijačo. 

Nove so štiri zunanje barve vozila, notranji dizajni in letvice na armaturki, prav tako pa pet lahkih platišč in celo paket xLine, rustikalno-športni paket opreme. 

Svetovno premiero bosta v Ženevi slavila tudi dva nova štirivaljna turbodizelska motorja. 110-kilovatni 18d (150 KM) in 140-kilovatni 20d (190 KM) v X3. V primerjavi s predhodnikoma sta nova motorja pridobila nekaj na moči in navoru, bo pa X3 20d za pospešek z mesta do 100 km/h potreboval 0,4 sekunde manj od predhodnika (8,1 s), s pomočjo 8-stopenjskega menjalnika pa bo porabil dobrih 7 % manj, pri tem pa mu pomagajo tudi pnevmatike z nizkim kotalnim uporom. Tovarna obljublja porabo 5,0 l/100 km. 18d bo spet z zadnjim pogonom, ročnim 6-stopenjskim menjalnikom in eko-pnevmatikami, tako da bo po obljubah tovarne porabil le 4,7 l/100 km. Pri varčevanju bo pomagala tudi start-stop tehnika, rekuperacija zavorne energije, zmožnost "jadranja", lahka gradnja in optimirana aerodinamika. 

Komentarji

Za komentiranje se moraš prijaviti.
AUTO BILD Slovenija - julij 2017

AUTO BILD Slovenija - julij 2017

V julijski številki preberite!RSS In Twitter Facebook

© 2011 Salomon d.o.o.

Vse pravice pridržane

¸