Piškotki

Da bi vam lahko nudili popolno uporabniško izkušnjo, uporabljamo "piškotke" (cookies).
Z nadaljnjo uporabo našega portala se strinjate z uporabo piškotkov.

BMW serija 7

Nova generacija serije 7

Nova generacija serije 7

BMW predstavlja novo konceptno vozilo, ki opozarja na to, kakšna bo nova serija 7.

21.04.2014, Božo Lalič | Foto: BMW

BMW je na avtosalonu v Pekingu predstavil novo konceptno vozilo z imenom Vision Future Concept. S tem so tudi zavrnili, da bodo predstavili serijo 9, o kateri se je v zadnjem obdobju toliko šušljalo. 

Pri novinki hitro opazimo, da so ledvičke postale precej večje in zgleda, da kmalu več ne bo prostora za žaromete. Kljub vsemu je ta problem BMW elegantno rešil z vgradnjo ozkih laserskih žarometov (zadaj OLED). Laserski žarometi naj bi imeli kar do 10-krat bolj intenziven snop svetlobe, kot LED žarometi. 

Delovni prostor voznika je popolnoma nov in visoko moderen, skoraj brez gubov ali stikal (iDrive ostaja), z tremi povezanimi zasloni in na dotik občutljvimi površinami, ki bodo v prihodnosti prevzeli vlogo centra za upravljanje. Študija ima vgrajena celo "samomorilska vrata", torej zadnja vrata, ki so vpeta zadaj in ne spredaj. To bi vsekakor lahko poenostavilo vstop za zadnja dva potnika, ki ju pričakata enojna sedeža iz prvega razreda. Da pa ne bosta izgubljala časa, ju pričakata tudi tablični računalnik in mizica.    

Objavljamo 37 fotografij novinca, vse od dizajniranja pa do končnega produkta. 

Komentarji

Za komentiranje se moraš prijaviti.
AUTO BILD Slovenija - julij 2017

AUTO BILD Slovenija - julij 2017

V julijski številki preberite!RSS In Twitter Facebook

© 2011 Salomon d.o.o.

Vse pravice pridržane

¸