Piškotki

Da bi vam lahko nudili popolno uporabniško izkušnjo, uporabljamo "piškotke" (cookies).
Z nadaljnjo uporabo našega portala se strinjate z uporabo piškotkov.

Peugeot exalt

Peugeot razkriva exalt

Peugeot razkriva exalt

Peugeot je predstavil študijo Exalt, ki je idealistična vizija o limuzini, katera sledi konceptu Onyx.

10.04.2014, Božo Lalič | Foto: Peugeot

Peugeot je na avtosalonu v Pekingu predstavil novo študijo limuzine Exalt. Študija se oblikovno opira na leta 2012 predstavljeno konceptno vozilo Onyx, pa čeprav je exalt precej bolj umirjen in ima dvoje vrat več. 

 

Dvobarvni lak naj bi spominjal na čisto kovino in hkrati kožo morskega psa. Na sprednjem delu vozila opazimo velike vstope za zrak, na robovih mreže hladilnika pa dva ostra LED-žarometa. Čeprav je exalt dolg 4,7 metra, pa v višino meri komaj 1,31 metra, kar pomeni, da je izjemno nizek, k čemer pa odlično sovpadajo tudi 20-palčna platišča.

 

Notranjost kabine je futuristično zastavljena, z veliko usnja in pravega lesa. Instrumenti so v celoti digitalni, skupaj z malo gumbi in stikali pa tale kokpit spominja na aktualnega i-Cockpit. 

 

1,6-litrski turbo motor poganja prednji kolesni par, nanju pa prenaša do 199 kW moči, medtem ko zadnji kolesi poganja 50-kilovatni elektromotor. Skupna moč je tako 250 kW, za prenos pa skrbi 6-stopenjski avtomatski menjalnik. Voznik lahko izbira tudi med vožnjo na električni pogon, bencinski motor ali kombinacijo med njima.   

Komentarji

Za komentiranje se moraš prijaviti.
AUTO BILD Slovenija - julij 2017

AUTO BILD Slovenija - julij 2017

V julijski številki preberite!RSS In Twitter Facebook

© 2011 Salomon d.o.o.

Vse pravice pridržane

¸