Piškotki

Da bi vam lahko nudili popolno uporabniško izkušnjo, uporabljamo "piškotke" (cookies).
Z nadaljnjo uporabo našega portala se strinjate z uporabo piškotkov.

Škoda fabia

Nova škoda fabia

Nova škoda fabia

Škoda je objavila prvo skico nove fabie. Premierna predstavitev sledi na avtosalonu v Parizu, ki bo potekal od 4. do 19. oktobra.

18.07.2014, Božo Lalič | Foto: Škoda

Škoda bo na avtosalonu v Parizu (4.-19. oktober) predstavila novo fabio, medtem pa so objavili že prvo skico tretje generacije majhnega vozila.

Po skici sodeč se bo nova fabia optično naslonila na študijo VisionC. Mrežica hladilnika je pridobila v širino, karoserija novinke pa bo nekoliko bolj ostra, kot je bila do zdaj.

Nova fabia je v primerjavi s svojo predhodnico pridobila 9 centimetrov v širino (1.958 mm) in izgubila nekaj centimetrov v višino (1.467 mm). V dolžino meri 3,99 metra, bo pa medosje merilo 2,47 metra. Prtljažnik 330 litrov.

Kar se tiče notranjosti, Škoda pravi, da bo popolnoma nova in jo bo moč individualizirati. Za doplačilo bomo lahko dobili celo panoramsko streho, sistem Kessy, za zagon vozila brez ključa in tudi kamero za vzvratno vožnjo. Dobili bomo lahko še multimedijski sistem MirrorLink, večnaletno zavoro in radarski sistem za zaviranje v sili.

Med agregati bomo našli 1,4-litrski TDI s 55, 66 in 77 kW, pa tudi bencinske 1.0 MPI (44 kW) in 1.2 TSI (66 kW, 81 kW). Glede na to, da bo fabia tehtala manj kot tono, bodo ti motorji več kot dovolj za živahno vožnjo.

O cenah še ni govora, verjetno pa se ne bo pretirano razlikovale od cen aktualne različice (od 9.999,00 EUR).

Komentarji

Za komentiranje se moraš prijaviti.
AUTO BILD Slovenija - julij 2017

AUTO BILD Slovenija - julij 2017

V julijski številki preberite!RSS In Twitter Facebook

© 2011 Salomon d.o.o.

Vse pravice pridržane

¸