Piškotki

Da bi vam lahko nudili popolno uporabniško izkušnjo, uporabljamo "piškotke" (cookies).
Z nadaljnjo uporabo našega portala se strinjate z uporabo piškotkov.

VW golf alltrack

VW bo predstavil še terenskega golfa variant

VW bo predstavil še terenskega golfa variant

VW bo na avtosalonu v Parizu predstavil model Golf Alltrack, vozilo primerno tudi za zahtevnejše terene.

30.09.2014, Božo Lalič | Foto: VW

Medtem ko smo se že razpisali o seatu leon x-perience, bo VW istočasno predstavil še svojo terensko-karavansko različico golfa v izvedbi Alltrack.

Pa gremo od začetka. Na terenski različici Alltrack takoj opazimo, da si vozilo deli karoserijo z izvedbo Variant, a da je nekoliko višje (20 mm večji odmik od tal). Sicer pa izstopajo črne razširitve kolesnih ohišij, zaščita pa se nadaljuje še na pragovih in spodnjem delu odbijačev. V notranjosti sicer ne bo kakšnih večjih sprememb, kar pa tudi ne bi bilo smiselno. Zadovoljiti se bomo morali z usnjenim volanom in glavo prestavne ročice, novimi sedežnimi prevlekami ter nekaj novimi barvnimi dodatki in letvicami.  

Novinec bo imel serijski štirikolesni pogon 4MOTION s haldex sklopko, ki se aktivira še preden nastopi zdrsavanje. Pri nizkih obremenitvah ali v potisni fazi bo vozilo gnano izključno na sprednjo premo, zadnja se pri tem oddvoji, kar bo pomagalo pri varčevanju z gorivom. Je pa po potrebni možno preusmeriti skoraj 100 % pogonskega momenta za zadnjo premo. 

S terenskim voznim profilom lahko aktiviramo tudi funkcijo za nadzorovani spust, spremeni pa se tudi delovanje ABS-sistema. Sicer pa se lahko alltrack pohvali tudi z dobro vlečno silo, zmore namreč vleči do dve toni.

Motorji, ki bodo zanj na voljo so en TSI in trije TDI-ji. 1.8 TSI (132 kW), 1.6 TSI (81 kW), 2.0 TDI (110 kW) in 2.0 TDI (135 kW). Novega alltracka pričakujemo pomladi prihodnje leto.

Komentarji

Za komentiranje se moraš prijaviti.
AUTO BILD Slovenija - julij 2017

AUTO BILD Slovenija - julij 2017

V julijski številki preberite!RSS In Twitter Facebook

© 2011 Salomon d.o.o.

Vse pravice pridržane

¸