Piškotki

Da bi vam lahko nudili popolno uporabniško izkušnjo, uporabljamo "piškotke" (cookies).
Z nadaljnjo uporabo našega portala se strinjate z uporabo piškotkov.

Seat Leon ST Cupra

Tudi ST bo cupra!

Tudi ST bo cupra!

Seat predstavlja različico Cupra modela Leon ST.

08.01.2015, Božo Lalič | Foto: Seat

Seat je objavil fotografije novega leona ST v različici Cupra. Tudi ta bo imel vgrajen 2,0-litrski TSI z direktnim vbrizgom, moči pa bo 195 ali 206 kW. Močnejša različica bo z mesta do 100 km/h pospešila v šestih sekundah, z ročnim menjalnikom 0,1 sekunde počasneje. Šibkejša različica bo potrebovala 6,2 sekundi.

Največji navor pri obeh motorjih je 350 Nm pri 1.700-5.600 vrtljajih, končna hitrost pa je omejena na 250 km/h. Ker ima leon ST cupra vgrajen start-stop sistem in sistem za izkoriščanje zavorne energije, pa bo povprečna poraba po obljubah proizvajalca 6,6 oz. 6,7 l/100 km. V realnosti bo potrebnih 9 ali več litrov na 100 kilometrov. 

Karavan je seveda prevzel tudi tehniko tri- in petvratne različice, med njimi prednjo zaporo diferenciala, ki bo izboljšala trakcijo in vozno dinamiko. V ekstremnih primerih se lahko celoten pogonski moment prenaša na eno kolo. K serijski opremi spada tudi DCC sistem (prilagodljivi blažilniki), progresivni volan, močnejše zavore, 18- ali 19-palčna platišča, polni LED žarometi in zadnji LED žarometi. Športni sedeži in alkantara, ambientna osvetlitev in multimedijski sistem s 6,5-palčnim zaslonom so prav tako serijski.

Dodatno individualizacijo pa bodo omogočili vizualni paketi. O cenah Seat še zaenkrat molči.

Komentarji

Za komentiranje se moraš prijaviti.
AUTO BILD Slovenija - julij 2017

AUTO BILD Slovenija - julij 2017

V julijski številki preberite!RSS In Twitter Facebook

© 2011 Salomon d.o.o.

Vse pravice pridržane

¸