Piškotki

Da bi vam lahko nudili popolno uporabniško izkušnjo, uporabljamo "piškotke" (cookies).
Z nadaljnjo uporabo našega portala se strinjate z uporabo piškotkov.

Honda jazz

Novi jazz

Novi jazz

Honda je objavila fotografije novega jazza, ki ga bodo predstavili na avtosalonu v Ženevi.

26.02.2015, Božo Lalič | Foto: Honda

Končno bo tudi v Evropo prispela tretja generacija honde jazz. Japonci bodo vozilo uradno predstavli na avtosalonu v Ženevi.

Zunanje mere novinca so v primerjavi s prednikom nekoliko drugačne. Novi jazz bo meril v dolžino 95 milimetrov več (3.995 mm), medosje pa je daljše za 3 centimetre in zdaj meri 2,53 metra.

Honda je ostala zvesta prilagodljivosti in veliki kabini. Zaradi nove platforme, na katero bo postavljen tudi Hondin SUV HR-V, je kabina še prostornejša. Zadnji sedeži Magic Seats bodo ostali, lahko jih bomo nastavili v tri položaje, odvisno od potreb. Prtljažnik je prav tako nekoliko večji, zdaj meri 354 litrov namesto 335. Pri podrtih naslonih bo meril 884 litrov, dno prtljažnika pa bo ravno.

Na osrednji konzoli bo lahko montiran 5- ali 7-palčni zaslon informacijsko-zabavnega sistema, znal bo prikazovati tudi realnočasovne podatke. Sicer pa bo na voljo še aktivni tempomat, opozorilnik na možnost trka, sistem za preprečevanje nenamerne menjave voznega pasu, sistem za prepoznavo prometnih znakov in sistem za samodejno preklapljanje med dolgim in kratkim snopom svetlobe žarometov. Serijsko bo opremljen s sistemom za zaviranje v sili (City-break).

Pod pokrovom bo klenkal novi 1,3-litrski VTEC s 75 kW moči, opremili pa ga bomo lahko tudi s CVT-menjalnikom ali 6-stopenjskim ročnim menjalnikom (ta je serijski).

O cenah še seveda ni govora, a ne pričakujemo kakšnih posebnih razlik med aktualnimi in bodočimi.

Komentarji

Za komentiranje se moraš prijaviti.
AUTO BILD Slovenija - julij 2017

AUTO BILD Slovenija - julij 2017

V julijski številki preberite!RSS In Twitter Facebook

© 2011 Salomon d.o.o.

Vse pravice pridržane

¸