Piškotki

Da bi vam lahko nudili popolno uporabniško izkušnjo, uporabljamo "piškotke" (cookies).
Z nadaljnjo uporabo našega portala se strinjate z uporabo piškotkov.

Škoda superb combi

Tole je novi karavanski superb

Tole je novi karavanski superb

Škoda je objavila fotografije in specifikacije pričakovanega superba combi.

26.05.2015, Božo Lalič | Foto: Škoda

Po limuzinski različici superba je Škoda objavila še fotografije in specifikacije karavanske različice, ki bo na trg prispela v septembru. Takrat bo tudi uradno predstavljena na IAA v Frankfurtu (15.-27. september).

Morda je nekoliko čudno le to, da se je Škoda odločila počakati tako dolgo na predstavitev karavana, saj je velika večina prodanih superbov ravno v karavanski različici - odvisno od države, tudi do 90 %.

Všeč nam je, da se je Škoda odločila ohraniti nekoliko širše žaromete, ki smo jih že videli pri limuzini. Spredanji del vozila je enak limuzinski, v primerjavi s svojim prednikom pa je novinec še večji - tudi v prtljažnem delu. Ta zdaj meri 27 litrov več, čeprav je že v prejšnji generaciji bil ogromen. Pri pokončno postavljenih naslonih zadnjih sedežev bomo lahko vanj naložili kar 660 litrov prtljage, če bomo naslone podrli, pa bo prostora za skoraj dva kubična metra - in to je vsekakor rekord v tem razredu!

Tudi na zadnji klopi je prostora v primerjavi s prednikom občutno več, še posebej uporabna pa je dodatna širina.

Pogonske agregate že poznamo iz limuzine, na voljo bo od 92 do 206 bencinskih kilovatov ter 81 do 140 dizelskih. Pa cene? Za slovenski trg zaenkrat še niso znane, v Nemčiji bo začetna cena pribl. 26 tisočakov. Če bo cenovno razmerje med Nemčijo in Slovenijo ostalo enako, bo pri nas stal nekje 22 tisočakov.  

 

Limuzinskega superba pa smo že vozili - več o njem si lahko preberete tudi v junijski številki AUTO BILD Slovenija, ki izide 10. junija.

Komentarji

Za komentiranje se moraš prijaviti.
AUTO BILD Slovenija - julij 2017

AUTO BILD Slovenija - julij 2017

V julijski številki preberite!RSS In Twitter Facebook

© 2011 Salomon d.o.o.

Vse pravice pridržane

¸