Piškotki

Da bi vam lahko nudili popolno uporabniško izkušnjo, uporabljamo "piškotke" (cookies).
Z nadaljnjo uporabo našega portala se strinjate z uporabo piškotkov.

Alfa Romeo

Alfa Romeo nad BMW

Alfa Romeo nad BMW

Alfa Romeo je končno razkrila pričakovano limuzino Giulia, ki bo na trg prispela naslednje leto.

30.06.2015, Božo Lalič | Foto: Alfa Romeo

Giulia je bila končno razkrita, njen glavni konkurent pa bo zagotovo BMW serija 3. Italijanska športna limuzina je naslednik modela 159, ki so ga nehali proizvajati leta 2011. Če novinko pogledamo od blizu, bomo opazili tudi nekaj podobnosti z Maseratijevim modelom Ghibli, vsaj po horizontanih žarometih in proporcih, sicer pa bomo na giuliji našli še usmernik zraka na prtljažnih vratih, kot lepotni dodatek pa še anteno v obliki plavuti.

Giulia je postavljena na novo platformo, kjer bo pogon speljan na zadnji kolesni par. To platformo bo Alfa Romeo uporabila tudi za bodoče modele, med njimi se napoveduje tudi nekoliko večjo limuzino, katera se bo spopadla z audijem A6 in še pomembneje, z BMW-jem serija 5. Zadaj bomo ob podrobnem pregledu podvozja opazili večvodilni premi in nove obese spredaj. Z doplačilom si bomo lahko omislili tudi štirikolesni pogon, zadnji je serijski.

Za moč bodo skrbeli turbo štirivaljniki in V6 bencinski motor, ti pa bodo speti s šeststopenjskim ročnim ali avtomatskim menjalnikom. Giulio QV bo poganjal trilitrski V6, ki so ga obdelali inženirji "z izkušnjami pri Ferrariju". Ta model bo nudil brutalnih 375 kW moči, z mesta do 100 km/h bo pospešil v pičlih 3,6 sekundah.

Alfa napoveduje še, da bodo imele vse različice nove giulie perfektno razporeditev teže (50:50).

Komentarji

Za komentiranje se moraš prijaviti.
AUTO BILD Slovenija - julij 2017

AUTO BILD Slovenija - julij 2017

V julijski številki preberite!RSS In Twitter Facebook

© 2011 Salomon d.o.o.

Vse pravice pridržane

¸