Piškotki

Da bi vam lahko nudili popolno uporabniško izkušnjo, uporabljamo "piškotke" (cookies).
Z nadaljnjo uporabo našega portala se strinjate z uporabo piškotkov.

VW

Transformator zračnega pretoka bodo dobili le 1,6-litrski EA189.
Transformator zračnega pretoka bodo dobili le 1,6-litrski EA189.

Znani končni ukrepi za EA189

VW je s strani KBA dobil potrjene še zadnje ukrepe za reševanje problematike dizelskih motorjev EA189.

18.12.2015, Božo Lalič | Foto: VW

Koncern VW je nemškemu uradu KBA predstavil končne tehnične ukrepe za sporne dizelske motorje tipa EA189. KBA je te ukrepe že potrdil.

1,2- in 2,0-litrski dizelski motor bosta dobila le posodobjeno programosko opremo, medtem ko bo 1,6-litrski motor potreboval še dodaten del pred merilnikom zračnega pretoka, tega so pri VW-ju poimenovali transformator zračnega toka. Ti ukrepi veljajo za Evropo, EU 28. Po izvedbi tehničnih ukrepov bodo vozila izpolnjevala vse veljavne emisijske standarde.

VW bo tako v Sloveniji z januarjem zagnal servisno akcijo, na kateri bodo posegli v vse avtomobile s sporno programsko opremo. Za posodobitev programske opreme bo potrebno največ pol ure, za 1,6-litrski dizelski motor pa bo dela za nekaj manj kot eno uro.

Lastniki vozil bodo sprva dobili dopis z obvestilom o vpoklicu, zatem pa bodo še obveščeni o izboru termina in pooblaščenega servisa. Sporna vozila bodo pozvana v več valovih. Od prvega četrtletja 2016 bodo tehnične ukrepe izvajali na 2.0 TDI, do konca drugega četrtletja na 1.2 TDI in od tretjega četrtletja naprej na 1.6 TDI.

VW bo po potrebi zagotovil ustrezen in brezplačen nadomestni prevoz.

Ob tem Volkswagen poudarja, da so vozila tehnično kljub vsemu varna in tudi primerna za vožnjo, zato jih lahko brez omejitev uporabljate še naprej.

Komentarji

Za komentiranje se moraš prijaviti.
AUTO BILD Slovenija - julij 2017

AUTO BILD Slovenija - julij 2017

V julijski številki preberite!RSS In Twitter Facebook

© 2011 Salomon d.o.o.

Vse pravice pridržane

¸